Annonce

Hvad er en IP-adresse? 

De fleste har muligvis hørt om IP-adresse før. Men det er de færreste der ved, hvad den egentlig går ud på. IP er en forkortelse af Internet Protokol. Denne er med til at identificere ens enheds færden på internettet. Adressen er et slags nummer med punktummer. Det fungerer lidt på samme måde, som et telefonnummer gør. 

På https://minip.dk/ kan man blive meget klogere på IP-adressen. Det er ret essentielt, hvis man vil være bevidst om ens færden på internettet og dets konsekvenser. Man er nemlig ikke anonym på internettet. IP-adressen indsamler oplysninger fra de hjemmesider, man besøger. Derfor kan man risikere at bryde loven, hvis man kommer til at besøge de forkerte hjemmesider. 

Internet Protokol 

”IP” er forkortelsen af ”Internet Protokol”. Det dækker over hvordan forskellige enheder udveksler informationer og data. Det er det sprog, som given enhed kommunikerer med. Internettet bruger de mange IP-adresser til at finde ud af, hvor forskellige informationer skal sendes til. Hver IP-adresse er unik. Men hvis man logger på et trådløst internet, deler man IP-adresse med den.   

Man kan selv finde sin IP-adresse online. Der findes to former for IP-adresse. Der er den dynamiske og den statiske. En fast IP-adresse er den samme hver gang, man hopper online. Den anden og dynamiske får man gennem sit mobile bredbånd. Her ændres adressen sig over tid. Dette kan gøre internetforbindelsen en anelse usikker.  

Fast IP-adresse 

Den faste IP-adresse er mere statisk. Dens forbindelse er meget ens det meste af tiden. Derved er den faste adresse oplagt, hvis man er meget afhængig af god internetforbindelse. Det kan for eksempel være i forbindelse med sit arbejde. Arbejder man hjemmefra er det også mest oplagt med den faste. På den måde kan ens arbejdsplads logge en på deres netværk.   

Der er muligheder for, at man kan surfe mere privat og anonymt. Det kan blandt andet gøre gennem Private Browsing. På den måde gemmes ens historik ikke. Vil man være endnu mere anonym kan man vælge at gøre brug af VPN. Denne beskytter for blandt andet overvågning og hacking. Data bliver krypteret gennem VPN. Derved bliver al data ulæselig for andre.