Annonce

Gode råd: Sådan kan du tage dine forbehold når du færdes online 

Det online univers er i dag en større vildrede at finde rundt i, hvor både ondsindede og godsindede bagmænd sidder bag diverse websites. Muligheden for at skelne mellem den gode og dårlige vej er således blevet mere kompliceret, og velvidende er vi om, at det forkerte valg kan bringe ens privatdata og øvrige personfølsomme data i stor fare. 

I forlængelse af, at vi er begyndt at færdes mere og mere online, og at teknologien har fundet indpas og løbende udvikler sig, følger hackeruniverset parallelt med os. Årligt udsættes større virksomheder såvel som privatpersoner for et IT-kriminelt angreb hvor data misbruges og anvendes som afpresning. Dette skaber en større usikkerhed og risiko ved at færdes online, hvorfor vi har samlet et række gode råd til hvordan du kan drage nytte af det online univers, og stadig tage vare på dine data. 

Undersøg hvem der står bag 

Lige såvel som der findes mange troværdige hjemmesider, findes der også mange utroværdige, hvor stifteren bag udelukkende har til formål at svindle. Særligt ved lån, opleves det, at der findes mange svindelsider. Ønsker du derfor at optage et kviklån eller et køb, bør du undersøge at hjemmesiden har et CVR-nummer og er e-mærke registreret.  

Ved kviklån kan det være en fordel at gøre brug af nogle af de mange lånetjenester der udstedes. Disse hjælper med at sammenligne populære lån, så du er sikker på at finde et lån hvor tidligere privatpersoner har haft en positiv oplevelse. 

Find en sikker hjemmeside 

Flere og flere virksomheder er i dag bevidste om den usikkerhed der medfølger når vi færdes online, hvorfor der er blevet implementeret flere tiltag for at tilgodese privatforbrugernes behov. Dette gælder bl.a. en række sikkerhedsforanstaltninger som gør det muligt at skelne mellem troværdige og utroværdige hjemmesider. SSL-certifikatet er et eksempel på dette. SSL-certifikatet skaber en sikker og krypteret forbindelse mellem en browser og server når man tilgår nettet. Hermed vil ens persondata forblive fortrolige, og hackere vil således ikke være i stand til at tilgå dem. 

Et SSL-certifikat fremgår som en lille hængelås i venstre side af adresselinjen, og er derfor nem for forbrugeren at se. Handler eller browser du rundt på en hjemmeside der ikke har et SSL-certifikat, bør du i givent fald være bevidst om, at dine oplysninger ikke er sikret. 

Sikkerhedskopier og opdater 

Hackere har lettest ved at tilgå øvrige devices hvor programmerne ikke er opdateret, da de derved ikke er udstyret med dine nyeste funktioner og sikkerhedsforanstaltninger. Det er derfor væsentligt at sørge for løbende at opdatere sine programmer når computeren opfordrer til det. Yderligere kan man downloade et anti virusprogram, som sørger for at man ikke tilgår ondsindede browsere der således kan skabe en malware der infiltrerer alle ens dokumenter og øvrige oplysninger. 

Ligger man inde med billeder, videoer eller følsomme dokumenter som man er bange for at miste, kan det yderligere være en god ide at foretage en sikkerhedskopiering. Hermed har man taget sine forbehold for hvis uheldet skulle være ude. Lige så snart en hacker har været inde i ens computer og enten slettet eller overført særlige dokumenter, er det sjældent at de får lov at se dagens lys igen. Man bør derfor tage sine forbehold allerede fra start af, for derved at undgå at blive det næste offer og i givent fald miste mindeværdige dokumenter. 

 

Kommentarer lukket til Gode råd: Sådan kan du tage dine forbehold når du færdes online